studio voor architectuur
en interieur

De bungalow in originele staat voldeed niet meer aan de eisen van deze tijd. KAP+BERK heeft een ontwerp gemaakt en de bungalow verbouwd tot duurzame, comfortabele en levensloop bestendige woning. Alle vertrekken zijn op de begane grond gesitueerd. Uitgangspunt was om de donkere verouderde woning, comfortabel, licht en eigentijds te maken. De gehele woning is opnieuw ingedeeld, ge-upgraded en gerestaureerd.

In het nieuwe ontwerp zijn de ruimtes met elkaar verbonden en is er een logische en gebruiksvriendelijke routing ontstaan. Door het toepassen van maatwerk ontstaat er samenhang en eenheid en voldoet de woning aan alle wensen van de gebruiker. Door het maken van de nieuwe aanbouw, achter de reeds bestaande laagbouw, ontstond er ook voldoende ruimte om er een nieuwe grotere badkamer, een logeerkamer en een wasruimte te maken. Doordat de slaapkamers en badkamer naar het achterhuis zijn verplaatst kon in het voorhuis een grote open, lichte ruimte gerealiseerd worden, waarin zich een ruime woonkeuken en woonkamer bevinden. De woonkeuken en woonkamer worden gescheiden door een kast met grote doorkijkhaard en hebben beide uitzicht op de patio door middel van de nieuwe schuifpui.

De gevelbekleding van bruine schrootjes is vervangen door een zinken bekleding, het metselwerk is lichtgrijs gecementeerd en de kozijnen zijn antraciet geschilderd. Oplevering 2016

 

projectleider: Marco Balvers

maatwerk: De Bruijn Keukens

stoffering: Maas & Waal Wooninrichters